Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mapa] IcyTower2 - Skakanie pionowe

S0NikX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Chciałbym przedstawić wam mapę mojej produkcji.. xD
Mapa jest typu "parkour" lecz skaczemy tutaj pionowo przy starcie odbieramy "moc icytower"
dostajemy moc która pozwala na skoki na 5-7 kratek w górę. Mapa została podzielona na 4 poziomy
każdy kolejne poziom jest trudniejszy od poprzedniego. Na spawnie zostało wszystko opisane
za pomocą commandbloków . Cała mapa ogólnie działa na commandblokach.

Wygląd Poziomów ^^

n4uhiysr5l7yotr9cpw1.jpg

Poziom 1

ncjl6txy181xa1xk9h0v.jpg

Poziom 2

9bjc12xer8vytupsvw3.jpg

Poziom 3

wmh1chsbzi6fxgz2n6f.jpg

Poziom 4

su0nss7sjlw6coqs9i9.jpg

Wideo

Download

http://www.mediafire.com/download/7g2pm8q2k6bi25d/IcyTower2+-+S0NikX.rar

Skan

https://www.virustotal.com/pl/file/d897c578f45cda2a3436e4e3aaff002fbd5740390c0fdeaf592acab47bb0945f/analysis/1402730942/

Tak złapiecie wprawę w skakaniu jest naprawdę fajnie..Odskocznia od nudnego parkoura ^^

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg
Opublikowano

No pomysł bardzo ciekawy.

Budowa mapy chyba nie była aż tak trudna, ale pomysł naprawdę dobry.

Mógłbyś dorobić jeszcze parę poziomów.

giphy.gif

Opublikowano

Pomysł dość ciekawe, lecz jest to monotonne. Spróbuj zmienić kształt oraz wygląd map, ponieważ nie przyciąga to obecnie graczy. 

IcyTower opierał się na tym samym co zaprezentowałem teoretycznie nowy poziom to nowy wygląd ^^ Kształty tzn ? Co mam zrobić ściany trójkątne czy co ? :D

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg
Opublikowano

Jeżeli jeszcze nie ma to może dodaj licznik czasu i płynne przejścia po między poziomami jak w icy tower tzn. że jak skończysz jeden to automatycznie zaczynasz drugi. Sam pomysł przeniesienia tej gry do minecrafta jest dość ciekawy.

Opublikowano

fajne ale nie rewelacyjne - pomysł niezły ale reszta nie dopracowane - chodźby te skody na drewnie to lekka tandeta

DIAMENTOWY GLOB - sieć serwerów Minecraft ip: s1.diaxglob.pl

Opublikowano

odświeżam

fajne ale nie rewelacyjne - pomysł niezły ale reszta nie dopracowane - chodźby te skody na drewnie to lekka tandeta

Każdy ma inny gust mi się podoba taka stylówa mapy :P

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg
Opublikowano

Pomysł ciekawy ale dodałbym do tego szczyptę jakiś skryptów lub pluginów. 

3709.jpg

IP: simple16.cubehost.pl
IP awaryjne: 185.38.249.9:5111

Opublikowano

Interesujące... Ciekawe, jak się skacze. xD

Chociaż ja bym zrobił z wełny wszystkie poziomy, odpowiednie kolory dla poziomu trudności.

Opublikowano

Dobry pomysł jednak nudzi się (przynajmniej w moim przypadku) po 10 sekundach :D, ogólnie nie za bardzo lubię mapy parkour, pewnie dlatego. Budowanie tego było raczej dość proste, wyglądem też nie zachwyca, ale może być.

Sygnatury brak.

Opublikowano

Uwielbiałem grywać w oryginalny pierwowzór. Na screenach parkour wygląda na ciekawy, ciekaw jestem tylko czy nie jest za trudny... Graficznie wygląda spoko!

Pobierz Minecraft wersję 1.8.3 i zabieraj się do roboty! :D

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...